JSC driver på för Fossilfritt Sverige

JSC driver på för Fossilfritt Sverige

JSC har skrivit på initiativet Fossilfritt Sverige – förbinder sig att visa upp konkreta åtgärder för minskade utsläpp.

JSC it-partner är ett nu av bolagen i regeringens satsning Fossilfritt Sverige och har antagit utmaningen att senast 2020 ha installerat solceller för egen elproduktion, samt att enbart leasa elbilar, laddhybrider eller biogasbilar som tjänstebilar eller förmånsbilar senast från och med år 2020.

Fossilfritt Sverige startades som ett initiativ av regeringen inför klimatmötet i Paris 2015 med målet att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.
 – Vi uppfyller redan idag målet med solceller och vi har bara några bilar kvar som inte går på el. Vi gillar detta initiativ och undertecknar deklarationen för att bekräfta vårt fortsatta engagemang i miljöfrågan men också för att inspirera fler företag att fatta konkreta klimatsmarta beslut, säger Petter Jacobs, JSC it-partner.

70 procent av tjänstebilarna på JSC it-partner är idag elbilar eller elhybrider, och de 400 kvadratmeterna solceller på taket ger cirka 50 000 kWh per år. Elproduktionen täcker med råge in företagets samtliga tjänsteresor årligen.

I Fossilfritt Sveriges deklaration står det bland annat: ”Vi utmanar andra, i Sverige och i världen. Vi välkomnar våra motsvarigheter att ansluta sig, göra egna insatser och att utmana sig själva och oss.”

Läs hela deklarationen

x