Microsoft forms
UTBILDNING I

MICROSOFT FORMS

Microsoft Forms är ett verktyg för att skapa formulär, till exempel enkäter, undersökningar och omröstningar. Du kan enkelt se när svaren kommer in och du kan se både enskilda svar och en sammanställning av alla svar. När du skapar ett formulär genereras en webblänk som du sedan delar till dem som ska besvara formuläret, varpå svaren fylls i via en webbläsare. Ett smart verktyg för att samla in feedback efter en utbildning eller när du helt enkelt vill genomföra en undersökning. 

Målet med utbildningen är att du ska kunna skapa och följa upp undersökningar via Microsoft Forms.

Agenda

  • Att skapa nytt formulär 
  • Att skapa frågeformulär 
  • Hur du delar formulär 
  • Att skicka och samla in svar 

Omfattning

1 timme

Pris

6 995 kr exkl moms

Deltagarantal

Upp till 10

Digital PT

Digital PT

Josefine Wixengård

Josefine är JSC:s digitala PT. I sin roll utbildar och coachar hon användare av Microsoft-applikationer för att ge organisationer maximal nytta av sina digitala verktyg – och för att minska individens stressnivå.

Vem riktar sig kursen i Microsoft Forms till?

Kursen vänder sig till dem som arbetar med insamling av data eller som vill kunna skapa undersökningar eller enkäter i sitt arbete. Inga förkunskaper krävs.

Vill du veta mer?

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig!

Vad är Microsoft Forms?

Microsoft Forms är ett onlinebaserat undersökningsverktyg där du kan genomföra kundundersökningar, marknadsundersökningar – eller vilken sorts undersökning du än önskar. Plattformen sammanställer resultat och statistik på ett mycket smidigt och lätthanterligt sätt, bland annat genom att presentera diagram. Det finns även möjlighet att exportera data till Excel, om man verkligen vill borra djupt i datan. Precis som med övriga verktyg inom Microsoft 365 är det enkelt att samarbeta i appen – du kan dela tillgång till specifika undersökningar med exempelvis kollegor, så att även de kan utvärdera resultat, eller för den delen göra redigeringar. När det är dags att göra undersökningen publik genererar ni en länk som ni sänder ut till den målgrupp ni önskar ska delta.

I Microsoft Forms finns det flera olika fråga-svar-typer, exempelvis flervalsfrågor, fritextsvar och så kallade NPS-mätningar (Net Promoter Score). Appen lanserades av Microsoft 2016.

>>Se våra övriga IT-utbildningar

Modern Samarbetsplattform

Koll 365 Verksamhetsappar

Kundanpassade lösningar

Beslutsstöd - Power BI

Utbildningspaket

Utbildningskatalog