Microsoft 365 Backup

Backup Microsoft 365

Vi tar ett helhetsansvar för er data och genomför en daglig backup av er Microsoft 365-miljö.

Fast månadskostnad

Inga oförutsedda kostnader.

Övervakning och åtgärder

Vi övervakar säkerhetskopieringen enligt överenskommet schema och genomför åtgärder vid behov.

Support

Fjärrsupport avseende installationsproblem och återläsningsproblem.

Behöver du återläsa e-post från någon som har slutat? Har du blivit utsatt för krypteringsattacker? Med JSC Backup Microsoft 365 minimerar du risken för dataförlust och kommer smidigt åt information som av misstag raderats eller krypterats genom kryptovirusattacker.

Niklas Swanberg

Niklas Swanberg

Försäljningsansvarig

niklas.swanberg@jsc.se
0380 – 55 65 12

Backup Microsoft 365
Backup Microsoft 365

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter så inleder vi en dialog!

Microsoft 365 Backup – en trygghet

Vi tar ett helhetsansvar för er data och genomför en daglig Microsoft 365 backup: av Exchange Online, OneDrive, SharePoint, Microsoft Teams, Planner och Office 365 Groups. I tjänsten ingår installation, övervakning, åtgärder, administration och support, allt till en fast månadskostnad. I grundutförande genomför vi en daglig säkerhetskopiering med lagring i Microsoft Azure för snabb återläsning.

Varför Microsoft 365 Backup?

Microsoft 365 är en molnbaserad tjänst som erbjuder olika applikationer och funktioner för att underlätta samarbete, kommunikation och produktivitet. Men även om Microsoft 365 är molnbaserad, betyder det inte att man inte behöver en backup av sin data. Det finns flera anledningar till varför det är viktigt att ha en backup av Microsoft 365, och här är några av dem:

 • Skydda sig mot dataförlust. Microsoft 365 har visserligen vissa inbyggda skyddsmekanismer, som papperskorgen och versionshistoriken, men de är inte tillräckliga för att återställa data som har raderats av misstag, avsiktligt eller på grund av ett tekniskt fel. Dessutom har dessa funktioner begränsade lagringsperioder och kapaciteter, vilket innebär att data kan försvinna permanent om man inte agerar snabbt. Med en backup-lösning kan man säkerställa att man har en kopia av sina data som man kan återställa när som helst och från vilken enhet som helst.
 • Följa lagar och regler. Beroende på vilken bransch man verkar i och vilken typ av data man hanterar, kan man vara skyldig att följa vissa lagar och regler som kräver att man har en backup av sina data. Till exempel kan man behöva bevara sina data i en viss tid, eller kunna visa att man har kontroll över sina data och vem som har tillgång till dem. Om man inte följer dessa krav kan man riskera att få böter, stämningsansökningar eller andra sanktioner.
 • Motverka cyberattacker. Microsoft 365 är ett populärt mål för cyberattacker, som ransomware, phishing, malware och andra hot. Dessa attacker kan leda till att data blir krypterade, stulna, manipulerade eller förstörda. Microsoft 365 har visserligen vissa säkerhetsfunktioner, som brandväggar, antivirus och multifaktorautentisering, men de är inte ofelbara och kan inte garantera att data är helt skyddade – inte minst på grund av att den största delen av lyckade intrångsförsök sker genom att en slutanvändare blir utsatt för ett bedrägeri. Med en backup-lösning kan man minimera risken för dataförlust och snabbt återgå till normal verksamhet om en attack inträffar.
Detta ingår

Installation

 • Uppsättning av tjänsten (uppsättning av servicekonto med mera)
 • Uppsättning av backuppjobb enligt JSC:s standard
 • Underhåll och uppgraderingar av säkerhetskopieringsvara

Licens

 • Licens för de backupprogramvaror som används i tjänsten

Övervakning (kontorstid helgfri vardag kl 07-17)

 • Att övervaka att säkerhetskopiering skett enligt det schema som är överenskommet

Åtgärder (kontorstid helgfri vardag kl 07-17)

 • Återstart av en misslyckad säkerhetskopiering
 • Vid behov genomföra återläsningar till en önskad tidpunkt

Administration

 • Administration av globala inställningsfiler för tjänsten
 • Förändringar av kundspecifika inställningar enligt er beställning

Support, avseende:

 • Installationsproblem
 • Återläsningsproblem

Kunder om våra tjänster

NEVOTEX OM MOBIL ENHET SOM TJÄNST


“Vi har fått mer tid över till att fokusera på kärnverksamheten”