Säkrare IT-miljö och smidigt internationellt samarbete med Hybrid Cloud från JSC.

Som en av de ledande tillverkarna av transportlösningar till bilindustrin är kraven för kvalitet och säkerhet höga på Mont Blanc. Kunderna består av såväl tillverkare av bilar som återförsäljare, där takräcken och cykelhållare utgör storsäljarna. Med huvudkontor i svenska Dalsjöfors och anläggningar i Frankrike och Rumänien fanns tidigare vissa utmaningar med IT-miljön.
”Vi ville få en fräschare och säkrare IT-miljö. Den stora utmaningen var att få upp alla tre enheterna till samma nivå. Alla ska ha samma förutsättningar och samma nivå på IT”, säger Regina Abduramanovski, CFO och CIO på Mont Blanc Group.

Abduramanovski hade koll på JSC när hon gick in i sin roll på Mont Blanc Group men det var inte givet att anlita ett Nässjöbaserat bolag när Mont Blancs huvudkontor ligger i Västergötland.
”JSC kanske inte var det man först tänkte på i och med geografin, men det blev väldigt bra. När JSC kom in hade vi väldigt många fysiska servrar som vi successivt arbetar bort”, säger hon.

Olika lösningar – samma miljö

JSC har gått in med en Hybrid Cloud-lösning där driften av den svenska verksamheten går via JSC:s servrar och de utländska sajterna går via Microsoft Azure – men där IT-miljön hänger ihop så att man kommer åt samma system och information oavsett varifrån man kopplar upp sig.
”Tappar vi IT-miljön så kan vi inte längre leverera. Det är oerhört viktigt att ha en IT-miljö som är säker, det blir bara viktigare och viktigare. Nu håller vi på med en Tisax-certifiering. Vi har höga krav på oss själva men kunderna har nog ännu högre krav.”

Certifiering för fordonsindustrin

I arbetet med Tisax (Trusted Information Security Assessment eXchange, en säkerhetsstandard för fordonsindustrin), stöttar JSC med bland annat riskanalyser, policyarbete, kontinuitetsplanering, tekniska skyddsåtgärder samt informationsklassificering.
”Det är väldigt smidigt att ha med JSC att göra och det är väldigt tacksamt eftersom JSC har mycket mer att erbjuda än bara traditionell IT. Jag kan ställa en fråga som inte enbart handlar om traditionell IT och få den experthjälp vi behöver i och med JSC:s breda kunskap”, avslutar Regina Abduramanovski.

Läs mer om JSC Hybrid Cloud

Fler röster om JSC:s tjänster

Ballingslöv om Koll 365 Telefoni

Ballingslöv om Koll 365 Telefoni

Ballingslöv behöver knappast någon närmare presentation. Varumärket har blivit synonymt med skandinavisk kvalitet sedan starten för nästan hundra år sedan och levererar ett flexibelt sortiment av kök, badrum och förvaring. Till skillnad från många andra företag med...