Miljöarbete för elektroniska fakturor

Miljöarbete för elektroniska fakturor

JSC inför fakturaavgift för pappersfakturor – avgiften öronmärks för investeringar i miljöinsatser.

Från och med 1 juni 2019 tar JSC-it partner ytterligare ett steg i sitt miljöarbete och inför en fakturaavgift på 15 kr per pappersfaktura, detta för att påverka kunder att börja ta emot fakturor elektroniskt. Att gå över till elektroniska fakturor innebär en miljöbesparing i dubbel bemärkelse – dels minskad pappersanvändning, men framförallt minimeringen av den påverkan själva transporten har.
– Vi vill inte göra någon egen vinst på dessa avgifter utan kommer att öronmärka samtliga intäkter från detta och göra specifika miljöinsatser, säger Johan Schelin, grundare och CFO på JSC.

Aktivt miljötänk
JSC arbetar aktivt för att minska miljöpåverkan och har under året fortsatt bygga sin bilflotta med elhybrider och elbilar. Idag har man cirka 35 supermiljöbilar som helt eller huvudsakligen drivs på el.
– Vi har även satsat cirka en miljon på egna solceller som producerar tillräckligt med el för att driva hela vår byggnad samt all el som behövs för samtliga tjänsteresor, säger Johan Schelin.

Är du kund och vill gå över till elektronisk faktura via mail / e-faktura? Maila ekonomi@jsc.se och meddela till vilken mailadress du vill ta emot dina fakturor (eller GLN-kod gällande e-faktura)!

x